Yleiskatsaus Dukan-dieettiin

Dukan-dieetti

Dukan-dieetistä on tullut kuuluisa laihdutusohjelma vain muutamassa vuodessa. Sen perusti Pierre Dukan, joka tunnetaan myös nimellä ”mies, joka vihaa rasvoja”. Dukan-dieetti perustuu periaatteeseen, että ravintoaineita on kahdenlaisia ​​– proteiineja ja hiilihydraatteja. Näillä molemmilla on omat etunsa ja haittansa painonpudotuksessa.

Dukan-ruokavalio ei tarkoita vain tiukan ateriasuunnitelman noudattamista; se on myös , joka auttaa sinua ymmärtämään miksi lihomme ja kuinka laihtua pysyvästi. Tämä artikkeli selittää Dukan-dieetin periaatteet, jotta voit päättää, sopiiko tämä ruokavalio sinulle vai ei.

Kuinka Dukan-ruokavalio toimii

Dukan-dieetti on jaettu neljään vaiheeseen.

Ensimmäistä vaihetta kutsutaan ”hyökkäysvaiheeksi”. Se on suunniteltu käynnistämään painonpudotusmatkasi. Hyökkäysvaiheessa paino putoaa nopeasti.

Toista vaihetta kutsutaan ”pudotusvaiheeksi”. Tässä vaiheessa painonpudotusnopeus hidastuu.

Kolmatta vaihetta kutsutaan ”tasausvaiheeksi”. Tämä on kohta, jossa voit ylläpitää painonpudotusta.

Neljättä vaihetta kutsutaan ”ylläpitovaiheeksi”. Tämä on uusi elämäntyylisi, kun olet saavuttanut tavoitepainosi.

Hyökkäysvaihe kestää kaksi viikkoa. Tänä aikana syöt vain proteiineja.

Kahden viikon kuluttua siirryt pudotusvaiheeseen, jossa syöt proteiineja ja vihanneksia.

Kolmas vaihe on tasausvaihe ja se voi kestää vuoden tai kauemmin. Tasausvaiheen aikana jatkat proteiinien ja vihannesten syömistä, mutta alennettuun tahtiin.

Viimeisessä ylläpitovaiheessa haluttu painotavoite on saavutettu. Siinä on tarkoitus pysyä ja nauttia tästä koko loppuelämä.

Mitä syödä hyökkäysvaiheen aikana

Hyökkäysvaihe on suunniteltu saattamaan kehosi ketoositilaan. on aineenvaihduntaprosessi, jossa kehosi polttaa rasvaa energiaksi. Tätä varten sinun on kulutettava vain proteiineja.

Jos syöt hiilihydraatteja tämän vaiheen aikana, murtaudut ketoosista etkä laihdu. Hyökkäysvaiheen aikana sinun tulee syödä vähärasvaisia ​​ja orgaanisia proteiineja, kuten siipikarjaa, kalaa, munia ja naudanlihaa. Voit myös syödä juustoa, maitoa ja muita vähähiilihydraattisia maitotuotteita.

Voit myös syödä luomupalkokasveja, kuten punaisia ​​munuaispapuja ja luomu soijatuotteita, kuten tofua ja soijamaitoa. Hyökkäysvaiheen aikana voit myös syödä luomuvihanneksia, kuten parsakaalia, kaalia ja salaattia.

Voit myös syödä luomuhedelmiä, kuten omenoita, avokadoja ja granaattiomenia. Hyökkäysvaiheen aikana voit myös juoda paljon vettä pitääksesi nesteytyksen hyvänä ja kiihdyttääksesi aineenvaihduntaasi.

Mitä syödä pudotus- ja tasausvaiheiden aikana

Voit lisätä kasviksia ruokavalioosi pudotus- ja tasausvaiheiden aikana. Et kuitenkaan voi syödä hedelmiä näiden kahden vaiheen aikana.

Kahden viikon kuluttua voit lisätä hedelmiä ruokavalioosi. Voit syödä yhden tai kaksi hedelmää päivässä. Voit myös lisätä merivihanneksia (kuten merilevää) ruokavalioosi näiden kahden vaiheen aikana.

Pudotusvaiheen aikana voit syödä myös . Voit myös syödä luomupalkokasveja ja kauraa tässä vaiheessa. Tasausvaiheessa voit lisätä täysjyvätuotteita ruokavalioosi, mutta voit syödä vain muutaman annoksen viikossa.

Mitä odottaa, kun olet tasausvaiheessa

Tämän vaiheen aikana syöt samoja ruokia kuin pudotusvaiheessa. Syöt kuitenkin vähän vähemmän kaikkea. Yrität myös syödä luomuruokaa mahdollisimman usein, koska torjunta-aineet voivat muuttaa aineenvaihduntaasi ja hidastaa painonpudotusta.

Tasausvaiheessa yrität myös syödä enemmän jalostamattomia ruokia. Yrität myös syödä hitaammin, jotta syöt vähemmän. Tämän vaiheen aikana yrität myös nukkua enemmän, jotta voit vähentää kortisolia – stressihormonia, joka voi estää kortisolia – stressihormonia, joka voi estää painonpudotuspyrkimyksesi.

Tasausvaiheessa yrität myös liikkua ja harjoitella säännöllisesti, jotta voit tehostaa aineenvaihduntaasi ja pitää lihaksesi terveinä. Voit tehdä vähävaikutteisia harjoituksia, kuten kävelyä, uintia ja pyöräilyä. Voit myös tehdä joogaa ja pilatesta pitääksesi kehosi joustavana ja vahvana.

Dukan-dieetin plussat

Dukan-dieetin hyökkäysvaihe on erittäin tehokas nopean painonpudotuksen käynnistämisessä. Voit laihtua jopa 10 kiloa hyökkäysvaiheen ensimmäisen viikon aikana. Voit myös jatkaa painonpudotusta nopeasti, kunnes lopetat hyökkäysvaiheen.

Pudostus- ja tasausvaiheet ovat myös hyviä auttamaan sinua ylläpitämään painonpudotusta. Useimpien ihmisten on myös helppo noudattaa Dukan-ruokavaliota. Dukan-dieetti sopii myös siksi hyvin useimmille ihmisille, koska se ei vaadi kalorien tai makroravinteiden laskemista. Dukan-ruokavalio voi myös auttaa sinua syömään terveellisemmin vähentämällä prosessoitujen elintarvikkeiden määrää ruokavaliossasi.

Dukan-dieetin miinukset

Dukan-ruokavalio on vahvasti riippuvainen suurten proteiinimäärien syömisestä. Vaikka on välttämätön ravintoaine, sen liiallinen määrä voi olla vaarallista terveydelle. Dukan-dieetin hyökkäysvaiheen aikana syöt jopa kolme kertaa enemmän proteiinia kuin tarvitset. Liika proteiinin syöminen voi johtaa vakaviin terveysongelmiin, kuten munuaisvaurioihin ja luuston heikkenemiseen.

Pudotus- ja tasausvaiheiden aikana syöt kaksi kertaa niin paljon proteiinia kuin tarvitset. voi nostaa verensokeria ja sen liiallinen syöminen voi myös lisätä sydänsairauksien riskiä. Pudotus- ja tasausvaiheiden aikana syöt myös runsaasti rasvaa ja suolaa. Liika rasvan syöminen voi johtaa liikalihavuuteen, sydänsairauksiin ja diabetekseen. Liiallinen suolan syönti voi saada vettä kerääntymään ja johtaa korkeaan verenpaineeseen.

Pitäisikö sinun kokeilla Dukan-ruokavaliota?

Dukan-dieetti on hyvä ruokavalio ihmisille, jotka haluavat laihtua nopeasti. Se ei kuitenkaan sovellu ihmisille, jotka haluavat pitää painonsa alhaalla pitkällä aikavälillä.

Dukan-dieetti on vähäravintoinen ruokavalio, joka ei sisällä kaikkia terveyteen tarvitsemiasi vitamiineja ja kivennäisaineita. Dukan-dieetin hyökkäysvaiheen aikana sinun tulee kysyä neuvoa lääkäriltäsi ennen ruokavalion aloittamista.

Pudotus- ja tasausvaiheiden aikana sinun tulee varmistaa, että saat kaikki terveyteen tarvitsemasi ravintoaineet. Kestävämmän painonpudotusohjelman saamiseksi sinun tulee harkita erilaisia ruokavaliosuunnitelmia. Dukan-ruokavalio ei ehkä ole hyvä ruokavalio ihmisille, jotka haluavat laihtua terveellisesti.

Saatat pitää myös näistä

Tietoja kirjoittajasta: Terveellinen Ruokavalio